Вы здесь: ГлавнаяДомПравила безпеки при користуванні електрочайником

Правила безпеки при користуванні електрочайником

Правила безпеки при користуванні електрочайником

З моменту створення першого електричного чайника й донині прилади не втратили свого призначення. Ми щодня гріємо в них воду для різних потреб. Комусь гаряча рідина потрібна, щоб заварити чай або каву, іншим – для миття посуду або прання.

Оскільки електрочайник працює завдяки електричній енергії, щоб не завдати собі або оточенню шкоди, під час його експлуатації потрібно дотримуватись певних правил. Яких саме? Дізнайтесь з нашого матеріалу.

Причини виникнення пожежі

Звичайний побутовий електрочайник здатний викликати пожежу. Її причиною можуть стати:

  • порушення умов експлуатації;
  • несправна система електропроводки в домі;
  • несправні або недосконалі елементи приладу;
  • неякісні неметалеві матеріали з низькою температурою загоряння;
  • неспрацювання захисних пристроїв.

Виходячи з цього, однаково важливо слідкувати за справністю електромережі та користуватись якісним чайником, не порушуючи інструкцію з використання.

Як вибрати якісний прилад

Щоби не сталось біди, чайник повинен бути якісним. Неякісна продукція швидко виходить з ладу та здатна негативно вплинути на здоров’я, призвести до замикання електропроводки, загоряння. Вибираючи електрочайники у Луцьку, пропонуємо звернути увагу на продукцію, перевірену часом, від брендів Philips, Tefal, Gorenje, Electrolux, Russell Hobbs тощо. Для її виготовлення виробники використовують якісні матеріали. Вони не виділяють шкідливі речовини, не мають неприємного запаху. В брендованій продукції відсутні недосконалі елементи.

Заходи безпеки

До кожного електроприладу додається інструкція з використання. Навіть якщо ви в черговий раз придбали найпростішу модель чайника, її перегляд не буде зайвим. Як правило, в пам’ятці користувача наголошується про наступне.

Підготовка до роботи

Чайник ставиться на рівну стійку поверхню. Його не слід встановлювати поруч з нагрівальними приладами. Перед підключенням ємності до мережі бажано переконатись у справності штепсельного з’єднання й розетки.

Електроприлади забороняється використовувати у вологих приміщеннях та якщо на поверхні підставки залишились краплі після необачного наповнення водою. Не можна вставляти вилку в розетку мокрими руками.

Перед включенням у чайник заливається необхідна кількість води. Щоб не обпектись та рідина не розхлюпалась по поверхні, на якій стоїть прилад, не можна перевищувати вказаний виробником об’єм.

Процес кип’ятіння

Під час роботи приладу не можна:

  • відкривати кришку електрочайника і користуватись приладом;
  • залишати електрочайник без нагляду;
  • ставити руки над паром, що виходить з носика;
  • накривати його рушником.

Дочекайтесь, поки електрочайник вимкнеться самостійно, і тільки після цього зніміть його з підставки, щоб скористатись водою.

Хочете вибрати надійну та зручну модель? Перегляньте асортимент магазина Алло. Використовуйте куплений чайник виключно за призначенням. Не залишайте біля включеного приладу дітей без нагляду. Слідкуйте, щоб його шнур не торкався гарячих поверхонь і не звисав зі столу.

Елена, www.garmoniazhizni.com

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

3 × 1 =

Scroll To Top
error: not copy