Вы здесь: ГлавнаяДомЯку обрати витяжку для кухні?

Яку обрати витяжку для кухні?

Яку обрати витяжку для кухні?

Кухня — найвідвідкваніше місце в квартирі, адже тут сім’я щодня збирається за столом, тут дбайлива господиня готує «смаколики» для рідних. А щоб було комфортно готувати і приймати їжу, потрібно позбавлятися запахів і кіптяви, які залишаються після приготування. Впоратися з цим лихом може допомогти хороша витяжка.

На сьогоднішній день виробники такого виду техніки репрезентують на ринку найрізноманітніші модифікації. Вони відрізняються як за принципом роботи, так і на вигляд, але незмінною залишається їх функція – очищення повітря.

Основні види вытяжок для кухни

  • Вбудовувані
  • Плоскі
  • Купольні
  • Острівні
  • Т-подібні

Класичні кухонні витяжки (плоскі або стандартні) обирають ті люди, для кого в пріоритеті ефективність роботи, а не естетичність. Витяжка кухонна плоска  маж досить лаконічний вигляд і кріпиться безпосередньо до стіни або до кухонних меблів. Зручна вона тим, що не вимагає підключення до системи вентиляції, але при цьому багато моделей оснащені повітроводом. Цінова тенденція також є перевагою такого виду витяжок.

Як обрати витяжку на кухню

Ефективність роботи будь-якої витяжки залежить від її ширини, тому насамперед потрібно це враховувати при виборі. В ідеалі, ширина витяжки має збігатися із шириною плити, а ще краще, трохи перевищувати її. Інакше витяжка не зможе повністю захоплювати всі випари варильної поверхні.

Висота установки залежить від типу плити. Для електропечі очищувач повітря слід встановити на висоті не менше ніж 70см, для газової – не менше ніж 80см.

При виборі витяжки слід звернути увагу на такий параметр роботи, як продуктивність — це кількість повітря, яке вона «перекачує» за годину. Цей показник може змінюватись від 200м3/год до 1200м3/год. Чим більше продуктивність пристрою, тим ефективніше відбуватиметься очищення повітря.

Не варто залишати поза увагою такий параметр, як шум. Рівень шуму безпосередньо залежить від продуктивності витяжки. Багато виробників вже знайшли вихід із цієї ситуації і тому можна знайти модифікацію, яка буде поєднувати в собі хорошу продуктивність та малий рівень шуму. Якісна витяжка повинна мати рівень шуму не вище 50дБ.

Більшість сучасних витяжок мають освітлення. Це практичний параметр, який дозволяє додатково освітлювати робоче місце. Число ламп та їх розташування може бути різним, але в більшості випадків вони знаходяться на дальній частині пристрою.

Також при виборі очищувача повітря слід звернути увагу на варіанти управління роботою витяжки – кнопковий чи сенсорний. Ціна витяжки буде значно відрізнятиметься залежно від цього параметра.

Елена, www.garmoniazhizni.com

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

двадцать − пять =

Scroll To Top
error: not copy