Вы здесь: ГлавнаяУвлеченияПолезноеЯку обрати каву в зернах

Яку обрати каву в зернах

Яку обрати каву в зернах

Чашка кави – це те, з чого кожна друга людина у світі починає свій ранок. Смак цього ароматного напою покращує настрій, сповнює бадьорістю на весь день. Справжні кавомани знають, що найкраще пити каву, зварену зі свіжомелених зерен.

Якщо вам потрібна кава в зернах, її легко купити навіть не виходячи з дому. Українська кавова компанія ЛТД пропонує широкий асортимент якісної натуральної зернової кави власного обсмажування. Але перед тим, як зробите замослення, слід розібратися і її видах та сортах, щоб дісно насолодитися цим ароматним напоєм.

Різновиди кавових зерен:

Найпоширеніші види кави – арабіка та робуста.

  • Арабіка. Цей сорт відрізняється витонченим, але складним ароматом та м’яким смаком. Цей вид займає понад третину всього обсягу виробленого у світі.
  • Робуста. Це один із наймолодших сортів. Основним експортером вважається Африка. Досвідчені дегустатори вважають, що цей вид найменше підходить для приготування напою в автоматичних приладах. Вся справа в тому, що сорт має різкий смак, своєрідну гіркуватість і в’язкість. Але Робусту часто поєднують з іншими різновидами, отримуючи комбінований смак.
  • Ліберіка. В зернах слабо виражений смак та мінімум кофеїну, але яскравий і насичений запах. Цей сорт часто використовують для того, аби посилити запах кави. Щоб напій з ліберики мав тонкий аромат шоколаду та карамелі, зерна обсмажують із цукром. Саме так і з’явиться тонкий терпкий і гіркуватий присмак.
  • Стенофіла — може перевершувати арабіку за смаковии якостями, має дуже приємні смакові якості. Але цей сорт невигідно вирощувати.

Існує ще більше десятка сортів, які не використовуються в чистому вигляді, а лише як добавка до арабіки, а також їх застосовують при створенні ароматизованих кавових сумішей. До них відносяться ексцельза, ліберика та інші.

Яку зернову каву вибрати?

Вибирати варто за власними смаковими уподобаннями. Різні сорти (у чистому вигляді чи суміші) дають абсолютно різні смаки, аромати, густоту і міцність. Найбільш популярні поєднання кави:

  • 80% арабіки, 20% робусти. Має помірну солодкість із легкою кислинкою, досить міцний з приємною оксамитовою гіркотою.
  • 70% арабіки, 30% робусти. М’який напій, що бадьорить, має відмінну насиченість, шоколадний післясмак і густу пінку практично без гіркоти.
  • 100% арабіки. Підходить для приготування в кавомашині або інших пристосуваннях, має тонкий солодкий аромат та приємний яскраво виражений смак.
  • 100% робусти. Досить міцний напій, гіркий і терпкий, при цьому має приємний вершковий смак.

Перемелені зерна кави можна використовувати для гейзерної кавоварки, турки, френч-пресу. Головне, правильно підібрати ступінь помелу і  ступінь обсмажування.

Елена, www.garmoniazhizni.com

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

5 × один =

Scroll To Top
error: not copy